Anne Marie Jordan Ray

Lang voor ik ooit aan advocatuur dacht, huiverde ik al van onrechtvaardigheid. Noem het gerust een fundamentele afkeer van onrecht. Vanuit die drijfveer neem ik het op voor mensen die moeten opboksen tegen grotere machten.

Anne Marie de Clerck, strafrechtadvocaat

Over Anne Marie

Als advocaat heb ik nooit iets anders gekend dan strafrecht. In 2003 studeerde ik summa cum laude af aan de rechtsfaculteit van de Universiteit Gent. Gefascineerd door de mens achter de daad, volgde ik na mijn licentiaat in de rechten bijkomend de opleiding Criminologie aan de Universiteit Gent. In 2004 zwaaide ik opnieuw af met de grootste onderscheiding.

Geboren in Kinshasa uit Belgisch-Congolese ouders, ben ik de vrucht van twee culturen. Mijn ervaring en dubbele bagage hebben me gevormd tot wie ik vandaag ben als advocaat en als mens.

Mijn loopbaan aan de balie begon in februari 2004. Van meet af aan werd ik ondergedompeld in het strafrecht. 15 jaar lang was ik aan de slag bij het advocatenkantoor Van Steenbrugge. In 2014 werd ik er medevennoot. Met de jaren groeide de overtuiging dat ik op een geheel eigen wijze het verschil wilde maken voor mijn cliënten. In 2019 startte ik een eigen kantoor op. Hallo, Jordan & Ray.

Naast mijn technische vorming kan ik bogen op vele jaren ervaring in de zwaarste dossiers van het strafrecht. De strikte strafwet vormt voor mij een essentieel uitgangspunt. In mijn bijstand aan verdachten en slachtoffers, wil ik evenwel de technische analyse overstijgen. Wat me drijft, is het vinden van de menselijkheid achter de feiten. Soms is iets niet wat het lijkt. Ik wil de stem zijn van de eenling, van wie op onrechtvaardige wijze verdrukt wordt en niet gehoord wordt.

Ik beschik over het getuigschrift om cassatieprocedures in strafzaken te voeren. Daarnaast volgde ik de gespecialiseerde vorming om bijstand te verlenen bij verhoren.

Als lid van Commissie Strafrecht van de Orde van Vlaamse Balies engageer ik me in mijn beroepsorganisatie. Ik maak ook deel uit van de Taskforce Overmorgen die begaan is met de toekomst van de advocatuur en haar dienstverlening.

Naast mijn advocatenberoep schrijf ik graag opiniestukken over juridisch-maatschappelijke onderwerpen die me raken.

Over Jasmien

In mijn ganse zijn word ik gedreven door de wil en de kracht om voor de ander op te komen. Dit blijkt me bijzonder van pas te komen als advocate in het strafrecht.

Binnen dat strafrecht verdiep ik me in het ondernemingsstrafrecht. Ik sta schouder aan schouder van ondernemingen en ondernemers in strafprocedures.

Het is mijn uitgesproken rechtvaardigheidsgevoel die me deed kiezen voor de opleiding rechten en voor de advocatuur. In 2018 studeerde ik af met onderscheiding aan de Universiteit Gent.

Mijn loopbaan startte bij Everest Advocaten. Daar deed ik op intense wijze ervaring op in de bijstand aan ondernemingen. Het woord voor de ander voeren zit me in het bloed. Reeds in mijn eerste stagejaar liet ik me aan de balie opmerken als winnaar van de pleitwedstrijd Georges Debras.

In juli 2022 vervoegde ik het team Jordan + Ray. Het zijn de uitgesproken kernwaarden die me hier brachten.

Mr. Jasmien Jaques is een experte in het ondernemingsstrafrecht. Haar specialisatie werd verder verfijnd met een extra opleiding vennootschapsrecht aan de Fiscale Hogeschool.

De combinatie van expertise in het vennootschapsrecht en in het strafrecht biedt een unieke troef om ondernemers die met het strafrecht geconfronteerd worden, krachtdadig bij te staan.

Verder bezit Jasmien het getuigschrift om cassatieprocedures in strafzaken te kunnen voeren.

Jasmien is een technisch experte met een berg empathie. Doorheen haar technisch-juridische analyse blijft Jasmien steeds vasthouden aan de menselijkheid die voor haar prioritair is. Jasmien is een kordate advocate. De strijd die ze voert voor haar cliënt is juridisch onderbouwd, voorbereid en standvastig. Ze is vastbesloten om voor de ander het verschil maken.

DG4 A9844

Dit is Jordan & Ray

Juridisch messcherp
Technische kennis van het recht is de eerste voorwaarde voor een stevig onderbouwde verdediging. Verfijnde juridische expertise is daarom ons eerste uitgangspunt, specifiek toegelegd op strafrecht en strafprocesrecht. U krijgt een verdediging op het scherpst van de juridische snede.

Menselijk
Strafrecht gaat altijd over mensen. Geen enkele cliënt mag in de anonimiteit of dagelijkse routine verloren gaan. Daarvoor zijn de belangen te groot. Met die verantwoordelijkheid gaan we heel bewust en plichtsgetrouw om.

Zorgvuldig
De beste verdediging wordt gedragen door zorgvuldigheid. Net daar wil Jordan & Ray het verschil maken. U merkt het aan onze betrokkenheid. Wij verdedigen u met het hart, zoals we zelf verdedigd zouden willen worden.

Creatief
Het finale doel is altijd om tot een oplossing te komen. Daar is creativiteit voor nodig. En een geest die wat er is, niet zomaar als een voldongen feit aanvaardt. Maar ook lef, om verder te kijken dan wat vandaag voor ons ligt.

What's in a name?

Jordan & Ray is een speelse verwijzing naar twee Amerikaanse vrouwen die elk een serieuze steen hebben verlegd in de geschiedenis van de advocatuur. Dat is meteen ook wat Jordan & Ray elke dag wil doen voor zijn cliënten.

Elk op hun eigen manier en in een andere tijd, voerden deze vrouwen dezelfde strijd tegen onrechtvaardigheid. Jordan & Ray brengt hen alsnog samen. Onze naam vertaalt de missie en de ziel van ons kantoor.

Whatsinaname
Barbara C. Jordan (1936-1996)

Een Amerikaanse advocate, politica en activiste. Als de eerste zwarte vrouw uit Texas in het Huis van Afgevaardigden van de VS, streed ze voor gelijke burgerrechten voor alle Amerikanen.

Charlotte E. Ray (1850-1911)

De eerste Afro-Amerikaanse advocate in de VS. Ze werd zo een inspiratiebron en een pionierster voor duizenden jonge zwarte vrouwen die daarna zijn toegetreden tot de balie van advocaten.

Home 3 Stuur Bericht

Ook u heeft recht op de beste verdediging door een advocaat die technisch onderlegd is, voor u door het vuur gaat en altijd aan uw zijde staat. Voor, tijdens en na de gerechtelijke procedure.

Stuur me een bericht

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.

Accepteer Weiger Lees meer