Anne Marie Jordan Ray

Lang voor ik ooit aan advocatuur dacht, huiverde ik al van onrechtvaardigheid. Noem het gerust een fundamentele afkeer van onrecht. Vanuit die drijfveer neem ik het op voor mensen die moeten opboksen tegen grotere machten.

Anne Marie de Clerck, strafrechtadvocaat

Over Anne Marie

Als advocaat heb ik nooit iets anders gekend dan strafrecht. Gefascineerd door de mens achter de daad, studeerde ik in 2003 summa cum laude af aan de rechtsfaculteit van de Universiteit Gent. Daarna volgde ik een opleiding Criminologie. In 2004 zwaaide ik opnieuw af met de hoogste onderscheiding.

Geboren in Kinshasa uit Belgisch-Congolese ouders, ben ik de vrucht van twee culturen. Mijn ervaring en dubbele bagage hebben me gevormd tot wie ik vandaag ben als advocaat en als mens. Naast de toegewijde advocate die ik wil zijn, ben ik ook de vriendin van Jan en de moeder van Lou, Rae en Liv.

15 jaar lang was ik aan de slag bij het advocatenkantoor Van Steenbrugge. In 2014 werd ik er medevennoot. Toch groeide de overtuiging dat ik op een andere manier het verschil wilde maken voor mijn cliënten. In 2019 startte ik een eigen kantoor op. Hallo, Jordan & Ray.

Ik beschik over het getuigschrift om cassatieprocedures in strafzaken te voeren. Ik ben opgeleid om verdachten de salduz-bijstand bij politieverhoren te verlenen. Naast mijn technische vorming kan ik bogen op vele jaren ervaring in de zwaarste dossiers van het strafrecht.

Ik ben lid van de commissie strafrecht van de Orde van Vlaamse Balies.

Naast mijn advocatenberoep schrijf ik graag stukken over juridisch-maatschappelijke onderwerpen die me raken.

Dit is Jordan & Ray

Juridisch messcherp
Technische kennis van het recht is de eerste voorwaarde voor een stevig onderbouwde verdediging. Verfijnde juridische expertise is daarom ons eerste uitgangspunt, specifiek toegelegd op strafrecht en strafprocesrecht. U krijgt een verdediging op het scherpst van de juridische snede.

Menselijk
Strafrecht gaat altijd over mensen. Geen enkele cliënt mag in de anonimiteit of dagelijkse routine verloren gaan. Daarvoor zijn de belangen te groot. Met die verantwoordelijkheid gaan we heel bewust en plichtsgetrouw om.

Zorgvuldig
De beste verdediging wordt gedragen door zorgvuldigheid. Net daar wil Jordan & Ray het verschil maken. U merkt het aan onze betrokkenheid. Wij verdedigen u met het hart, zoals we zelf verdedigd zouden willen worden.

Creatief
Het finale doel is altijd om tot een oplossing te komen. Daar is creativiteit voor nodig. En een geest die wat er is, niet zomaar als een voldongen feit aanvaardt. Maar ook lef, om verder te kijken dan wat vandaag voor ons ligt.

What's in a name?

Jordan & Ray is een speelse verwijzing naar twee Amerikaanse vrouwen die elk een serieuze steen hebben verlegd in de geschiedenis van de advocatuur. Dat is meteen ook wat Jordan & Ray elke dag wil doen voor zijn cliënten.

Elk op hun eigen manier en in een andere tijd, voerden deze vrouwen dezelfde strijd tegen onrechtvaardigheid. Jordan & Ray brengt hen alsnog samen. Onze naam vertaalt de missie en de ziel van ons kantoor.

Whatsinaname
Barbara C. Jordan (1936-1996)

Een Amerikaanse advocate, politica en activiste. Als de eerste zwarte vrouw uit Texas in het Huis van Afgevaardigden van de VS, streed ze voor gelijke burgerrechten voor alle Amerikanen.

Charlotte E. Ray (1850-1911)

De eerste Afro-Amerikaanse advocate in de VS. Ze werd zo een inspiratiebron en een pionierster voor duizenden jonge zwarte vrouwen die daarna zijn toegetreden tot de balie van advocaten.

Home 3 Stuur Bericht

Ook u heeft recht op de beste verdediging door een advocaat die technisch onderlegd is, voor u door het vuur gaat en altijd aan uw zijde staat. Voor, tijdens en na de gerechtelijke procedure.

Stuur me een bericht

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.

Accepteer Weiger Lees meer