Een advocaat die doorbijt

Jordan & Ray staat voor strijdvaardigheid. Niet voor stilte en buigzaamheid, maar voor onverzettelijke kracht. De naam van ons kantoor is een speelse verwijzing naar twee Amerikaanse vrouwen die elk een steen hebben verlegd in de geschiedenis van de advocatuur en de mensenrechten. Dat is meteen ook wat ik wil doen voor mijn cliënten: het verschil maken.

Ik, dat is Anne Marie De Clerck, strafpleiter gedragen en gedreven door bijna twee decennia ervaring in het strafrecht. Als advocaat verdedig ik slachtoffers en verdachten van misdrijven. Denk aan verkeersinbreuken, maar ook aan de zwaarste misdaden. Van complexe fraudedossiers en zedendelicten tot menselijke drama’s. Ik strijd voor een eerlijk proces, waarin er naar u geluisterd wordt en alle middelen worden ingezet om u te verdedigen. Mijn stijl van advocatuur is er één van kracht, bezieling en toewijding.

U raadpleegt me als u een technisch gespecialiseerde advocaat in het strafrecht nodig hebt die met de grootste betrokkenheid aan uw zijde staat en die in de diepte duikt van uw dossier. De verdediging is all-round, zowel procedureel als menselijk.

Défendre ce n’est pas aimer, c’est aimer défendre, toujours et inlassablement.

Robert Badinter

Voor slachtoffers en verdachten van een misdrijf

Wanneer u in een strafprocedure terecht komt, voert u vaak een strijd tussen David en Goliath. Uw fundamentele rechten als burger worden bedreigd. De belangen van het Openbaar Ministerie staan haaks op die van u. Of iemand anders heeft een volledig andere versie van wat er volgens u werkelijk is gebeurd.

Als advocaat sta ik naast u om u te beschermen en om voor uw rechten te vechten. Het is mijn taak om te voorkomen dat uw leed als slachtoffer niet erkend wordt, dat u als verdachte veroordeeld wordt voor feiten die u niet heeft gepleegd, of dat u een straf krijgt opgelegd die niet overeenstemt met de ware toedracht van de feiten.

Stuur me een bericht Arrow right

Exclusief toegelegd op strafrecht

Ons advocatenkantoor behandelt uitsluitend strafzaken. Wij zijn geen advocaten die u de beste bijstand beloven in alle mogelijke soorten rechtstakken. Zoiets is onmogelijk. Onze exclusieve focus op strafrecht is een voorwaarde om u de hoogst gespecialiseerde bijstand te kunnen verlenen.

Bewust kiezen we voor een nichekantoor. Voor topkwaliteit, maar dan wel toegankelijk en persoonlijk. Alleen op die manier kunnen we onze aandacht volledig richten op uw individueel dossier. Geen standaard dus, maar een custom-made strategie, opgebouwd met kennis van zaken.

Onze cliënten loodsen we door een strafonderzoek. Als slachtoffer helpen we u om uw rechten te claimen en begeleiden we u tijdens het strafproces. Als verdachte staan we u bij wanneer u opgeroepen wordt voor verhoor door de politie, of verlenen we bijstand wanneer u van uw vrijheid wordt beroofd. En wanneer u vervolgd wordt, dwingen we een eerlijk en menselijk proces af.

Jordan Ray 74
Strafrecht 2

Ook strafrecht is mensenwerk

Recht geschiedt niet vanzelf. Het is mensenwerk, en dus per definitie feilbaar. De gevolgen kunnen dramatisch zijn wanneer u niet vanaf dag één de juiste hulp inschakelt. Vanaf het allereerste moment wil ik ook uw stem laten horen, tegengewicht bieden, u beschermen en kracht geven.

Als uw advocaat zijn we doordrongen van de belangen die u ons toevertrouwt. We kunnen nooit zekerheid geven over het eindresultaat van uw strafdossier. Het is een rechter die daarover beslist. Wel zullen wij uw kansen op een correcte beslissing maximaliseren. Dat doen we door uw verdediging tot op de bodem te voeren en niets aan toeval over te laten.

Journal

28.06.2021

Artikel 6: de illusie van onschuld?

In de podcast #Tussenderegels nodigen Sofie Royer en Renaud Vercaemst elke aflevering een gast uit die een wetsartikel meebrengt met een voor hem of haar bijzondere betekenis. Met verhalen over markante rechtszaken, opmerkelijke histories of intrigerende anekdotes brengen zij dode letters tot leven. Anne Marie De Clerck was te gast in deze podcast en sprak - hoe kan het anders - over het vermoeden van onschuld.

Artikel 6: de illusie van onschuld?

Lees meer Arrow right

12.02.2021

Interview

Ik werd geïnterviewd door De Juristenkrant in de mooie rubriek Mensen. Uitdagende vragen die me deden stilstaan bij mijn loopbaan en mijn drijfveren als strafpleiter. Dat professioneel traject ging van een naïeve beginneling in de strafadvocatuur, naar vennoot in een groot strafrechtkantoor, tot mijn thuis vinden in mijn eigen boetiekkantoor Jordan & Ray. Quite a ride. Waar ik vandaag sta, voel ik me inderdaad voor nu thuiskomen. Meer dan ooit kan ik mijn persoonlijkheid en mijn stijl neerzetten in mijn zaken. Mijn job laat me mensen ontmoeten in hun meest miserabele momenten. Je ziet ellende en je wordt geconfronteerd met onrecht. Maar midden in dat onrecht alles in de strijd gooien en het beste van jezelf geven, verschaft enorm veel voldoening.

Lees meer Arrow right
Alle berichten Arrow right

Om de website zo optimaal mogelijk vorm te geven en voortdurend te kunnen verbeteren, gebruiken wij cookies.

Accepteer Weiger Lees meer